VESTI FK Čukarički

Veselinović: Da damo maksimum protiv Zvezde, ne sumnjam u moje momke--

Veselinović: Da damo maksimum protiv Zvezde, ne sumnjam u moje momke

U petak (19 časova, TV Arenasport 1) na Banovom brdu će gostovati Crvena zvezda, u derbiju sedmog kola Super lige Srbije. Biće to duel do sada neporaženih timova, lidera i aktuelnog prvaka i domaćina, koji želi da nastavi u istom ritmu. Šef stručnog štaba Aleksandar Veselinović tokom reprezentativne pauze susreo se sa ogromnim problemima, s obzirom da je na treninzima igrački kadar bio desetkovan.

- Dva su utiska koja mogu da istaknem tokom reprezentativne pauze, vezane za Čukarički i za moje lično ime. Prvi, ponos je i zadovoljstvo što smo imali osam mladih reprezentativaca tokom pauze. Drugi, nismo ih imali u trenažnom procesu, pojavili su se tek u sredu, a u procesu rada će biti tek u četvrtak. Sigurno je da nam jedan trening nije dovoljan – kazao je Veselinović, koji je potom nastavio:

- Postoji jedna doza razočarenja u situaciji u kojoj smo bili, ujedno i prenatrpani povredama. Čitave prošle nedelje radili smo samo sa osam igrača i golmanom Belićem. Ove nedelje smo imali deset igrača, na poslednjim treningu 14 u pogonu. Povređeni su Stevanović, Puškarić, Kovač i Endijae, četiri standardna igrača, pritom je Eze dve nedelje bio van trenažnog procesa, samo tri dana je radio sa ekipom, on takođe nije u punom ritmu da može da odigra 90 minuta. Objektivno, zbog povreda i angažmana u reprezentacijama, maksimalno smo improvizovali trenažni proces.

Veselinović je pred duel sa Crvenom zvezdom istakao objektivne okolnosti koje su zadesile njegov tim, ali je napomenuo i da Čukarički ima ciljeve od kojih neće odstupati.

- Profesionalci smo, utakmica isto vredi tri boda, ali ne mogu da kažem da je to meč kao i svaki drugi. Čar utakmice sa Crvenom zvezdom je posebna, probaćemo da učinimo sve što je u našoj moći, da za taj jedan dan pripremimo meč i da budemo adekvatan protivnik, da opravdamo sve ono što smo u dosadašnjem toku šampionata uradili. Ipak smo mi uz Zvezdu i Vojvodinu jedina neporažena ekipa. Na kraju krajeva, bilo šta da se desi na utakmici, biću zadovoljan ako posle nje možemo da se pogledamo u ogledalo, i da kažemo da smo dali maksimum. Videćemo hoće li to biti dovoljno da se radujemo.

Šef struke Brđana u prvi plan je istakao činjenicu da je njegov tim mnoštvo duela u prethodnoj sezoni rešavao preokretima, te da je Čukarički tim koji nikad ne odustaje i bori se do kraja, bez obzira u kakvoj se situaciji nalazi.

- Veliko mi je zadovoljstvo što imam priliku da radim sa ovom grupom igrača, momci imaju izrazito moralno-voljne kvalitete, koji su posledica organizovanosti kluba na čelu sa gospodinom Obradovićem i svim drugim ljudima. Nemam nikakvu sumnju, bez obzira da li igramo sa Crvenom zvezdom ili nekim manje afirmativnim protivnikom, da će momci dati sve od sebe, zaista sam ponosan zbog toga. Mnoge utakmice u prethodnom prvenstvu su to pokazale, način na koji smo ih rešavali u završnicama, pa i nedavno kad smo 40 minuta protiv Bačke bili sa igračem manje, kad se video strahovito veliki voljni momenat. Sa te strane nemam ni jedan gram sumnjičavosti da će igrači biti motivisani. Samo neka budu na onom nivou na kojem inače jesu i biću miran – iskren je bio Veselinović.

Nije Veselinović govorio o pojedinačnim kvalitetima Crvene zvezde, ali je istakao da rivala izuzezno ceni.

- Imamo utvrđene norme naše igre, neke zahteve, od njih nećemo odstupati. Isto tako, znamo da sa druge strane imamo protivnika koji je visoko kvalitetan, koji imaju 20-tak i više kvalitetnih igrača, mnogo toga će zavisiti od protivnika. Videćemo na koji način ćemo uspeti da istaknemo neke svoje kvalitete, istovremeno da anuliramo velike kvalitete Crvene zvezde – kazao je Veselinović, koji je na kraju kazao:

- Bilo bi degutantno da sada dajem komentare o rivalu, njihovi rezultati sami za sebe govore. Oni su ove sezone odigrali osam utakmica, imaju svih osam pobeda, samo taj podatak je dovoljan. Da ne govorim o imenu i svemu onome što je Zvezda uradila u prethodne tri-četiri godine na evropskom nivou. Svaka nova utakmica je novi izazov, nova situacija, jedan detalj može da presudi. Fudbal jeste zbog toga fenomen, to nosi neizvenost sa sobom, to je čar ove igre.

Komentari (0)

Napiši Komentar