VESTI FK Čukarički

Veselinović: Ne treba podleći pritisku kako god se rezultat odvijao--AleksandarVeselinovic

Veselinović: Ne treba podleći pritisku kako god se rezultat odvijao

Trener Čukaričkog Aleksandar Veselinović rekao je da će njegova ekipa probati da da gol Moldeu i da neće braniti rezultat iz Norveške, kao i da očekuje da bude teško, ali da je srpski klub rešen da zabeleži dobar rezultat.

- Nećemo braniti rezultat jer nemamo šta da branimo. Probaćemo da damo gol. Siguran sam da će momci pokazati duh zajedništva, veliki moralni kvalitet. Biće teško, ali bićemo rešeni da zabeležimo dobar rezultat. Ne treba podleći pritisku kako god se rezultat odvijao. Zadovoljstvo nam je što smo učesnici jedne od najinteresantnijih utakmica u istoriji Čukaričkog i nadam se da će momci igrati pred punim stadionom jer su to zaslužili - rekao je Veselinović na konferenciji za novinare na Banovom brdu.

Čukarički će u četvrtak od 20,45 igrati protiv Moldea revanš drugog kola kvalifikacija za Ligu Evropa. Prva utakmica prošle nedelje u Norveškoj završena je bez golova.

- Molde posle 15 meseci nekome nije dao gol na svom terenu. Bilo bi kontraproduktivno da smo taj podatak izneli pre utakmice. Zbog tog podatka momci zaslužuju poštovanje. Videli smo u prvoj utakmici koliko je to bio težak zadatak i koliko je kvalitetan protivnik. Potrudili smo se da zabeležimo dobar rezultat. Bili smo i u podređenom položaju, ali smo pokazali karakter. Padovi su normalni kada imate mladu ekipu - kazao je Veselinović.

Po njegovim rečima, ekipa je na utakmici u Norveškoj dobila dodatno samopouzdanje.

- Treba da budemo mudri, pametni. Nemam dilemu da će momci biti na visokom nivou. Zaista mi je zadovoljstvo što radim sa ovakvom grupom ljudi pre svega, a potom i fudbalera. Kada ste 90 minuta izloženi visokom ritmu i rafalnoj paljbi, i kada to preživite, svakako je da dobijete samopouzdanje i volju, a posebno ako to radi cela ekipa. Odnos na toj utakmici je put kojim treba da idemo - naveo je trener Čukaričkog.

Bilo je reči i o izjavi trenera Moldea posle prve utakmice, vezane za to što norveška ekipa nije vratila loptu koju su fudbaleri Čukaričkog izbacili da bi se njihovom saigraču ukazala pomoć. Trener Moldea je tada izmedju ostalog rekao da se utakmica 18 puta prekidana.

- Ta izjava je bila potcenjivačka, bezobrazna i malo ubedljiva. Ovi mladi momci i da hoće, ne znaju da simuliraju. Igraju otvorenog srca, još su kao deca, zamišljaju fudbalsku igru. Kad nam nisu vratili loptu, bili su rešeni da nam daju gol kada nismo očekivali i to pokazuje njihov odnos. Oni su tim postupkom uspostavili neka pravila i mi ćemo to prihvatiti sutra i tako ćemo se ponašati, srazmerno - rekao je Veselinović.

Izrazio je nadu da će publika na Banovom brdu pružiti podršku igračima Čukaričkog jer je siguran da će im ona biti preko potrebna u pojedinim trenucima utakmice.

Komentari (0)

Napiši Komentar