VESTI FK Čukarički

Veselinović: Strpljenje, energija i zajedništvo doneli pobedu protiv Mladosti--AleksandarVeselinovic

Veselinović: Strpljenje, energija i zajedništvo doneli pobedu protiv Mladosti

Čukarički je zabeležio šestu prvenstvenu pobedu u Super ligi, petu na domaćem terenu, ovoga puta protiv Mladosti iz Lučana. Trenutak odluke dogodio se u 82. minutu, kad je Slobodan Tedić na maestralan način reagovao posle centaršuta Nikole Ćirkovića.

- Utakmica je bila veoma tvrda, neizvesna i napeta. Najviše zahvaljujući nekim taktičkim opredeljenjima dva tima. Ako superligaše pitate ko je najneugodnija ekipa sa kojom ćete se susretati, siguran san da bi većina trenera odgovorila da je to Mladost iz Lučana. Govorili smo i pre utakmice, ovo je bio sudar najmlađe i najiskusnije ekipe u ligi. Mladost u kontinuitetu, a to je još jedan plus kvaliteta, pokazuje i dobre igre i dobre rezultate – rekao je u uvodnom izlaganju Aleksandar Veselinović, šef struke Čukaričkog.

Mladost se zaista pokazala kao neugodan rival, a o tome svedoči i podatak da Brđani u prvom poluvremenu nisu ličili na tim koji je ove kalendarske godine dominantan na Banovom brdu.

- U prvom poluvremenu smo bili u kontraritmu, zahvaljujući ekipi Mladosti, koja nam je izvanredno zatvorila neke prostore koje smo hteli da napadnemo. U poluvremenu smo napravili neke korekcije, a veoma mi je drago da je naša mlada ekipa pokazala istrajnost, u nastavku se i energetski podigla, bila strpljiva, odigrala onako kako igraju daleko iskusnije ekipe, na visokom nivou. Za sve to ekipa je nagrađena sa veoma važna tri boda. Kroz utakmice kao što je bila ova ekipa raste i sazreva. Imali smo dve prinudne izmene, u svakoj utakmici one vas poremete.

Za Čukarički je debitovao Đorđe Petrović, golman rođen 8. oktobra 1999. godine. Za njega je najvažnije bilo da je sačuvao „nulu“ na prvom zvaničnom meču u belo-crnom dresu.

- Hteo bih da izrazim i zadovoljstvo njegovim debijem. Đorđe je još jedan od bisera i blaga ovog kluba, u kojeg je Čukarički ulagao. Odavno nisam video talentovanijeg golmana, siguran sam da će i klub i srpski fudbal od njega imati mnogo koristi u budućnosti – istakao je Veselinović.

Šef struke Čukaričkog napomenuo je da je ekipa pored tri boda dobila i mnogo u procesu sazrevanja, ali i na samopouzdanju za neke naredne susrete.

- Rekao sam na poluvremenu igračima da je ovo prvi put od kako radim sa njima, da u uvodnih 45 minuta nisu napravili ni jednu šansu. I to je fakat i jedina istina koja je viđena na terenu. Zbog naših pogrešnih dejstava i napadanja pogrešnih prostora, bez pravog tajminga i loše organizacije igre. Nismo ličili na sebe, a moramo da se složimo i da je to do protivnika. Do kraja nas je krasilo strpljenje, karakteristično za mnogo iskusnije ekipe od nas, kao i energija i zajedništvo. Taj unutrašnji duh koji ova ekipa već ima, pomogao nam je da pobedimo. Mislim da smo trijumf zaslužili, ali ne bi bilo nezasluženo da je utakmica otišla u pravcu nerešenog ishoda – kazao je Veselinović, koji je potom nastavio:

- Dobijamo samopouzdanje, sazrevamo, rezultatski smo veoma dobro odradili ovaj deo sezone. Svaka utakmica je bila drugačija, protiv Voždovca smo imali sijaset šansi, protiv Radničkog i Rada takođe. Međutim, sada smo iz strpljenja osvojili bodove, ali rekao bih i iz kvaliteta. Uvek negde individualni kvalitet može da presudi. Nije slučajno što je Tedić tamo gde jeste, što Ćirković toliko dugo igra superligaški fudbal.

Na kraju, Veselinović je govorio o povređenim igračima, za koje se nada da će se što pre priključiti ekipi.

- Sa Miladinom Stevanovićem nećemo da žurimo. Njegov oporavak teče iznenađujuće dobro, po informacijama koje imam od doktora iz Italije, prvi put se susreće da se neko sa takvom povredom tim tempom oporavlja, posle samo tri meseca. Imamo grupu igrača, Puškarić, Veličković, Đorđević, oni su na putu da se vrate. Iskoristićemo oktobarsku pauzu planski da ih dobijemo. Svaki igrač nam je preko potreban, zbog ritma u kojem želimo da igramo. Čeka nas gust raspored, početak takmičenja u Kupu, odložena utakmica sa Crvenom zvezdom. Bićemo zahvalni Bogu i sreći ako ne budemo imali povređenih igrača – zaključio je Veselinović.

Komentari (0)

Napiši Komentar