VESTI FK Čukarički

Vidosavljević debitovao za Orliće, sad već misli na Građevinare: Oprez protiv Rada, uvek imaju dobar tim-MilutinVidosavljević-

Vidosavljević debitovao za Orliće, sad već misli na Građevinare: Oprez protiv Rada, uvek imaju dobar tim

Sa 15 godina Milutin Vidosavljević debitovao je za kadetsku selekciju Srbije (do 17 godina), sa 17 godina obukao je dres Omladinske reprezentacije svoje zemlje (do 19 godina), a sa 18 godina prvotimac Čukaričkog zaigrao je za mladu reprezentaciju Srbije (do 21 godine). Ofanzivni vezista Brđana naknadno je dobio poziv selektora Ilije Stolice, a zatim i šansu protiv Rusije na „Čairu“.

- Prelep osećaj. Naknadno sam dobio poziv, bio sam iznenađen, ali i počastvovan. Ipak imam 18 godina, a nastupao sam za selekciju u kojoj su uglavnom tri godine stariji igrači. Uz to, dobio sam i priliku protiv Rusije od 70. minuta, presrećan sam zbog debija. Uz sve poštovanje prethodnih mlađih selekcija, ovo je jedan nivo ispred, ima dosta razlike, mnogo momaka je ovde i sa internacionalnim iskustvom – istakao je Vidosavljević.

Srbija je posle ubedljive pobede protiv Estonije (5:0), poražena od lidera grupe Rusije (0:2), ali nade za plasman na Evropsko prvenstvo još postoje, makar preko baraža.

- Odigrali smo tvrd meč protiv kompaktne i čvrste ekipe Rusije, koja je golom iz prve šanse otvorila utakmicu. Imali smo mi svoje prilike potom, a drugi gol smo primili u finišu prvog poluvremena. Trudili smo se, pokušavali da izborimo makar bod. Ostaje nam još četiri meča, protiv Poljske i Bugarske kod kuće i Estonije i Letonije u gostima. Možemo i do svih 12 bodova, u tom slučaju imali bismo pravo da se nadamo plasmanu na finalni turnir – optimista je Vidosavljević.

Za Vidosavljevića nije bilo pauze, s obzirom da je sa još četiri saigrača iz Čukaričkog (Petrović, Kamenović, Birmančević i Tedić) bio sa mladom reprezentacijom.

- Klupska pauza je došla u najboljem mogućem trenutku. Prethodno smo osvojili samo bod na gostovanjima Mačvi i Napretku. U Šapcu smo zaslužili pobedu, bili bolji, u Kruševcu odigrali loše drugo poluvreme. Sada smo „ohladili“ glave i pripremamo se za mečeve koji slede do zimske pauze.

Prvi u nizu bi, bar prema stanju na tabeli, trebalo da bude i najlakši, ali u Čukaričkom ne razmišljaju na taj način.

- Mi do pobede protiv bilo kog rivala možemo samo ukoliko pružimo maksimum. Protiv Rada ćemo morati da budemo oprezni, ali i da ispoštujemo sve taktičke zamisli stručnog štaba. Već smo igrali sa njima na Banjici, slavili smo posle velike borbe i preokreta sa 3:2 – podsetio je Vidosavljević, nad kojim je u tom susretu načinjen jedanaesterac.

Čukarički u čitavoj 2019. godini nema poraz na Banovom brdu u domaćim takmičenjima. Belo-crni taj niz žele da nastave.

- Rad uvek ima dobru ekipu. Jesu oni trenutno u donjem delu tabele, ali to ništa ne znači. Tačno je da igramo dobro kod kuće, čak bih mogao da kažem odlično. Trudićemo se da niz neporaženosti zadržimo čitave kalendarske godine, a ostala su nam još dva meča na Banovom brdu, protiv Rada i TSC-a. Ali, jednako će nam važni biti i susreti koje ćemo igrati u gostima – upozorio je Vidosavljević.

Komentari (0)

Napiši Komentar