VESTI FK Čukarički

Viktor Rogan potpisao profesionalni ugovor sa Čukaričkim-ViktorRogan-

Viktor Rogan potpisao profesionalni ugovor sa Čukaričkim

Pre mesec dana Čukarički je potpisao ugovore sa jedanaestoricom igrača, od toga njih sedmorica potpisala su profesionalne ugovore. Iz tehničkih razloga tada prvi profesionalni ugovor nije potpisao Viktor Rogan, koji je to učinio danas, u prisustvu direktora Omladinske škole Igora Matića i sportskog direktora Čukaričkog Nenada Mirosavljevića.

Rogan, momak koji potiče iz sportske porodice, već tri godine je član tima sa Banovog brda. Sada je jedna od uzdanica omladinskog tima belo-crnih, u grupi je momaka koji „kucaju na vrata“ prvog tima. Po potpisivanju ugovora Rogan nije krio zadovoljstvo:

- Najpre bih želeo da se zahvalim fudbalskom klubu Čukarički na ukazanom poverenju. Sa jedne strane, čast mi je da sam potpisao ugovor, sa druge velika obaveza. Tri godine sam ovde, ujedno bih se zahvalio i trenerima sa kojima sam radio, bez njih ovo ne bi bilo moguće. To su Saša Kljajić, Vladimir Kožul i Veličko Kaplanović. Potrudiću se da ispunim sva očekivanja u daljem toku karijere – kazao je po potpisivanju ugovora Rogan.

Viktorov otac Predrag, sada je šef struke mađarskog velikana Ujpešta. Naravno, imao je kratku poruku za svog sina, koji je postao profesionalac.

- Rekao mi je samo da nastavim ovako da radim i da će sve doći na svoje. Sada je u Mađarskoj, trener je Ujpešta, ne stigne toliko da isprati moje partije. Ali, možda nam se ukrste putevi negde, daće Bog – kazao je Viktor Rogan.

Podsetimo, pre Rogana profesionalne ugovore sa Čukaričkim potpisali su Uroš Drezgić (štoper, 2002. godište), Aleksandar Kadijević (levi bek, 2002), Luka Nikolić (štoper, 2002), Andrej Đukić (ofanzivni vezni, 2002), Ognjen Ajdar (ofanzivni vezni, 2003), Igor Miladinović (vezni igrač, 2003), Nikola Petković (defanzivni vezni, 2003). Stipendisti su postali Bojan Kovačević (štoper, 2004), Dušan Pavlović (zadnji vezni, 2004), Mihailo Ljumović (ofanzivni vezni, 2004) i Aleksandar Martić (ofanzivni vezni, 2004).

- Viktor je standardni reprezentativac Srbije, jedan od najboljih igrača u 2002. godištu. Cilj nam je bio da sa njim potpišemo profesionalni ugovor, s obzirom da ima ozbiljan kvalitet i predispozicije da igra fudbal na vrhunskom nivou. On je prototip savremenog, modernog beka, dobrih funkcionalnih sposobnosti. Zna da igra u obe faze igre, ofanzivno i defanzivno, očekujem od njega da u što skorijem roku postane prvotimac Čukaričkog. Već su se neki igrači približili prvom timu, sa kojim je trenutno Jovan Lukić, a treniraju Derzgić i Ergelaš. I Rogan je svakako u grupi momaka od kojih mnogo očekujemo. Ovo treba da mu bude podstrek da bude što bolji, ujedno i nagrada za sve što je do sada uradio – kazao je Igor Matić, direktor Omladinske škole Čukaričkog.

Komentari (0)

Napiši Komentar