VESTI FK Čukarički

Zorić: Nismo favoriti protiv Spartaka, nedostajaće nam suspendovani napadači-DarkoZorić-

Zorić: Nismo favoriti protiv Spartaka, nedostajaće nam suspendovani napadači

Slobodni dani su daleko iza nas, reprezentativna pauza se polako primakla kraju i za vikend nas već očekuje nastavak trke za bodovima u Super lige Srbije.

Svoj meč 29. kola, fudbaleri Čukaričkog će odigrati u nedelju od 17.00 časova. Na Banovo brdo stiže ekipa Spartaka iz Subotice i taj duel će, nema sumnje, biti derbi pretposlednje runde regularnog dela.

- Spartak je na poslednjih nekoliko mečeva ostvario dobre rezultate i prišli su nam veoma blizu na tabeli. To će definitivno biti derbi 29. kola. Mi se sigurno nećemo i ne smemo opuštati. Moramo u svaki meč da uđemo jako i da jurimo pobedu. Iako igramo kod kuće, ne mogu da kažem da smo favoriti. Pobediće onaj ko uđe maksimalno spreman, čvrsto i sa mnogo dobijenih duela i ko pokaže veću želju za pobedom. Nadam se da ćemo to, na kraju, biti mi - rekao je za ofanzivni vezista našeg kluba Darko Zorić.

Spartak je samo jedna u nizu teških utakmica koje očekuju Čukarički u narednom periodu.

- Svaka utakmica će praktično biti derbi. Do kraja imamo mečeve sa Spartakom i Voždovcem, a zatim dolazi i plej-of. Verujem da će publika u ovogodišnjem uživati više nego inače. Ovaj plej-of će, bez sumnje, biti najzanimljiviji. Ne smemo da zaboravimo da se bodovi dele što znači da će sve ekipe biti blizu. Biće to paklena borba i u tim jakim utakmicama ne sme da postoji ni sekund opuštanja - jasan je Zorić.

Od Zorića se mnogo očekuje u nedelju, pogotovo što će Čukarički protiv Spartaka igrati bez suspendovanih Petra Bojića i Ognjena Mudrinskog.

- Biće nam sigurno mnogo teško bez Bojića koji je u odličnoj formi od početka sezone. Pogotovo otkad igra na poziciji napadača. Takođe i bez Mudrinskog koji se, hvala Bogu, vratio iz povrede. On je pogađao skoro svaki put kada je ušao sa klupe. Međutim, na poziciji napadača imamo Fofanu u mladog Tedića - rekao je Zorić i osvrnuo se na nagađanja da bi možda on mogao da igra tog najisturenijeg napadača:

- Ja, iskreno, nikad nisam igrao na toj poziciji tako da ne verujem da bih uopšte i bio izbor. Trenutno sam na desnom krilu, što ranije nije bio slučaj, i zadovoljan sam kako ide za sada. Međutim, može to i mora još bolje.

Crnogorski internacionalac iz redova našeg tima nije krio da mu je reprezentativna pauza prijala, kao i to da je pratio prijateljske mečeve svoje zemlje i Srbije.

- Naravno da nam je prijala pauza, jer se odigralo dosta utakmica u poslednje dve nedelje. Reprezentativnu pauzu smo iskoristili da se dobro odmorimo i pripremimo za mečeve koji predstoje - rekao je Zorić i dodao:

- Pratio sam i Crnu Goru i Srbiju. Crna Gora je odigrala osrednje. Nije to kako znamo da igramo, ali to su prijateljske utakmice i nešto su sasvim drugo za razliku od kvalifikacionih. Srbija me je razočarala protiv Maroka, ali protiv Nigerije se videla dosta bolja igra. Tu se videlo i iskustvo Branislava Ivanovića. Srbija nije ista ekipa bez njega. Ipak je on bio dugogodišnji kapiten.

Komentari (0)

Napiši Komentar