VESTI FK Čukarički

Zorić: Protiv Dinama zavisi sve od našeg pristupa meču-DarkoZorić-

Zorić: Protiv Dinama zavisi sve od našeg pristupa meču

Čukarički se sa teškog gostovanja iz Kruševca vratio bogatiji za jedan bod, osamio se na taj način na četvrtoj poziciji, pred meč protiv Dinama iz Vranja. Naredni rival jeste poslednji na tabeli, ali je posle lošijeg starta zaigrao bolje. Potvrda toga je i pobeda protiv Mačve u prošloj rundi (1:0), te su na Banovom brdu veoma oprezni pred duel protiv Vranjanaca.

- U formi smo, igramo dobro, činjenica je da smo favoriti protiv Dinama. Ovo su utakmice u kojima svi očekuju pobedu, a daleko od toga da će biti lako da to i ostvarimo na terenu. Sve zavisi od našeg pristupa utakmici, ako uđemo lagano, sigurno nećemo pobediti – rekao je Darko Zorić, vezista Čukaričkog.

Zorić je nedavno, u Kup utakmici šesnaestine finala Kupa Srbije protiv Mladosti u Bačkom Jarku igrao na poziciji levog beka.

- Zadovoljan sam kako sam odigrao, učestvovao sam kod prvog, namestio drugi gol iz prekida Bojiću. Trener Krunić me je na poziciju levog beka već stavio tokom priprema protiv Maribora. Inače, moja prirodna pozicija je u vezi, polušpic, tu se najbolje snalazim.

Zorić u veznom redu Čukaričkog ima paklenu konkurenciju. Priznao je i da je imao razgovor sa trenerom Krunićem na temu.

- Razgovarali smo, trener je kazao da svi zaslužuju šansu, naravno složio sam se sa tim. Rotiramo se, sve češće dobijam šansu, zadovoljan sam.

U međuvremenu Zorić je dobio poziv za seniorsku selekciju Crne Gore. Priznao je da ga je Tumbakovićev poziv u septembru pomalo iznenadio.

- Nisam bio u nekoj ekstra formi tad. Počeo sam meč protiv Crvene zvezde, dobro odigrao, tada je selektor bio na utakmici, usledio je poziv za reprezentaciju. Prezadovoljan sam što se to ponovilo i za oktobarske susrete. Igranje u reprezentaciji za mene je najveća čast.

Crna Gora će u C diviziji Lige nacija igrati i protiv Srbije, taj meč je na program 10. oktobra u Podgorici.

- Još je rano, ali moram da budem iskren, svi razmišljamo o toj utakmici. Već sam rekao više puta, isti smo narod, te se nadam da će sve proteći u sportskom tonu. Dobio sam već informacije da su ulaznice rasprodate, biće to spektakl pod Goricom. Mi ćemo protiv Srbije igrati oslabljeni, bez Jovetića, Savića... Sa druge strane je odlična reprezentacija, koja je učestvovala na Mondijalu. Mitrović je u strašnoj formi, Kolarova izuzetno uvažavamo... Ko god bude istrčao na teren daće sve od sebe. Ovaj meč je prekretnica za dalji plasman u Ligi nacija.

Komentari (0)

Napiši Komentar