VESTI FK Čukarički

Andrija Fratrović: Da dobijemo sve mečeve do kraja jeseni-AndrijaFratrović-

Andrija Fratrović: Da dobijemo sve mečeve do kraja jeseni

Čukaričkom ide sjajno ove sezone u sve tri kategorije, prvi tim je na trećoj poziciji, omladinci su lideri, kadeti su trenutno drugi... Uz to, mnoštvo igrača sa Banovog brda je dobijalo pozive raznih nacionalnih selekcija, a sva je prilika da će ih u narednom periodu u još većem broju. O omladinskoj školi Brđana nadaleko se priča, posebno posle pobeda na gostovanju Partizanu (7:2) i Crvenoj zvezdi (3:2). Izabranici Velička Kaplanovića ljubomorno čuvaju prvu poziciju, sa tri boda prednosti u odnosu na najbliže pratioce, Vojvodinu i Partizan. Jedan od momaka koji su „produkt” škole Čukaričkog je i Andrija Fratrović, momak rođen 2001. godine, igra na poziciji zadnjeg veznog.

– Upravo smo odradili lakši trening, bio je to oporavak, s obzirom da smo za vikend igrali prvenstveni meč. Nisam zadovoljan krajnjim ishodom, odigrali smo samo nerešeno protiv niškog Radničkog. Imali smo inicijativu, napadali tokom čitavog meča, ali nedostajala nam je završnica – kazao je Fratrović.

Trener Kaplanović je bio nezadovoljan rezultatom, ali...

– Nije imao zamerki ni na odnos ni na požrtvovanje, niti na htenju. Jednostavno, dešavaju se ovakve utakmice.

Ipak, dosadašnji učinak je izvrstan, u 12 kola ostvareno je devet pobeda, uz tri remija.

– Naravno da sam zadovoljan skorom, pogotovo zbog toga što smo pobedili Zvezdu i Partizan u gostima, i što smo na prvom mestu na tabeli. Prema onome što smo videli ove sezone, najveći rival u borbi za titulu biće nam Vojvodina, sa njima se sastajemo u poslednjem kolu prvog dela sezone. Tada ćemo u Novom Sadu videti ko je najbolji, a mi do sada nismo imali problema kad igramo u gostima. Sada najpre razmišljamo o gostovanju Dinamu u Pančevu, cilj je da dobijemo sve mečeve do kraja prvog dela i da budemo jesenji prvaci!

Fratrović ima već dugačak staž u Čukaričkom. Podsetio je kako je tekla njegova karijera.

– U klubu sam od juna 2015. godine, stigao sam iz ekipe FK 011. Došao sam na probu, sam, od mnogih sam čuo da je najbolje stanje upravo u ovom klubu. Kad sam dobio šansu, u dogovoru sa ocem sam se odlučio za Čukarički. Prvi trener bio mi je Vladimir Kožul, tada u mlađim kadetima. Na Kipru sam bio na pripremama sa omladincima, a za prvi tim sam odigrao dve prijateljske utakmice, protiv Borca iz Čačka sam postigao i gol...

Fratrović je i član mlađe Omladinske selekcije Srbije, a ističe da je posebno ponosan na tu činjenicu:

– Stvarno je lep osećaj i velika odgovornost nositi dres reprezentacije Srbije. I tu imam dosta saigrača iz Čukaričkog, Vidosavljevića, Kamenovića, Terzića, nadam se i siguran sam da će ih biti još u narednom periodu.

Komentari (0)

Napiši Komentar