VESTI FK Čukarički

Čukarički počeo pripreme, Matijašević istakao: Osam bodova prednosti nije garancija za Evropu--

Čukarički počeo pripreme, Matijašević istakao: Osam bodova prednosti nije garancija za Evropu

Šef stručnog štaba Čukaričkog Saša Ilić izvršio je prvu prozivku u 2022. godini. Tu su „starosedeoci“, golmani: Nemanja Belić, Đorđe Petrović i Novak Mićović, odbrambeni igrači: Viktor Rogan, Strahinja Tanasijević, Uroš Drezgić, Stefan Šapić, Bojan Roganović, Darko Puškarić, igrači sredine terena: Marko Docić, Asmir Kajević, Srđan Mijailović, Stefan Čolović, Milan Savić, Aleksa Janković, Ibrahima Endijae, Mitar Ergelaš, i napadači: Marko Rakonjac i Đorđe Jovanović. Od omladinaca prvom timu su na startu priprema priključeni golman Lazar Kaličanin, Mihajlo Spasojević, Igor Miladinović, dok su iz BASK-a stigli Aleksandar Kadijević, Dario Grgić, Nikola Petković, Ognjen Ajdar, Andrija Fratrović i Stefan Obradović.

Prvu prozivku su zbog pozitivnog nalaza na korona virus propustili Nemanja Tošić, Miladin Stevanović, Stefan Kovač, Nikola Čolić i Kristijan Belić, kao i prehlađeni Bojan Kovačević i Jovan Lukić, koji iz predostrožnosti nisu bili na prvom treningu. Klub je za sada napustio samo napadač Mihajlo Baić, sa kojim je sporazumno raskinut ugovor, dok će Norman Kempbel doputovati naknadno.

Ekipa će prvi deo priprema obaviti na stadionu na Banovom brdu, do polaska u Tursku. U Antaliji će Brđani boraviti od 21. januara do 4. februara, a tamo će odigrati šest kontrolnih mečeva. Prvi, dan po dolasku u Tursku, protiv ruskog drugoligaša Kubana iz Krasnodara. Potom slede mečevi protiv slovenačke Mure (26. januar), ruske Alanije (29. januar), slovačke Dunajske Strede (31. januar). Još uvek se čeka zvanična potvrda meča sa učesnikom ovogodišnje Lige šampiona, kijevskim Dinamom, taj susret trebalo bi da bude na programu 2. februara, dok se za dan kasnije traži rival.

- Planovi kluba su kao i do sada, plasman u evropske kvalifikacije i promocija mladih igrača. Bilo je dosta povreda tokom jeseni i to je glavni razlog zato što nisam zadovoljan prvim delom sezone. Igrali smo u predsezoni agresivno i dobro, ali smo potom pretrpeli brojne pehove, nedostajalo nam je dosta igrača zbog povreda. Dozvolili smo da nam uzmu bodove rivali poput Novog Pazara, Mladosti iz Lučana, i drugih ekipa koje je, bez potcenjivanja, trebalo da pobedimo. Neće biti lako u nastavku sezone. Prva utakmica nas očekuje protiv Zvezde, takođe trećeplasirani ima težak raspored u plej-ofu, i osam bodova u ovom trenutku nije nam garancija kad je u pitanju borba za Evropu – rekao je Vladimir Matijašević, direktor Čukaričkog.

Matijašević je potom govorio o konkretnim ponudama, prvenstveno za najboljeg strelca tima Đorđa Jovanovića.

- Nisam upućen u dešavanja oko interesovanja Olimpika, voleo bih da je tačno, ali niko nas nije kontaktirao, čak ni njegovi agenti nisu imali kontakt sa predstavnicima francuskog kluba. Imali smo ponudu od oko 1.500.000 evra i procente za njega i odbili smo je. Odbili smo i pregovore u toj situaciji. Jovanović je igrač koji nam znači i ukoliko budemo zadovoljni ponudom i mi i on, otići će, ali ukoliko ostane neće biti problem, siguran sam da će postići više golova nego jesenas i da cena samo može da mu poraste.

Uz centarfora Brđana interesovanja je bilo i za Srđana Mijailovića.

- Za Mijailovića nije bilo zvaničnih ponuda, ali su nas zvali iz Partizana, crno-beli su stupili u kontakt preko njegovih agenata i u naredna dva-tri dana će se znati definitivno šta će biti sa Mijailovićem. Govorio je Matijašević i o interesovanjima za neke druge igrače, uz napomenu da nije bilo konkretnih ponuda. - Što se tiče odlazaka ne znamo šta će se dešavati. Bilo je priče za sedam-osam igrača, klubovi i agenti zovu, raspituju se, ali dok nemamo na papiru ništa, ne računam to u ponude – rekao je Matijašević i dodao da će najiskusniji trio Kajević, Puškarić i Belić ostati u klubu.

Ambicije je uoči prvog treninga u godini izneo i Saša Ilić, strateg Čukaričkog.

- Izostanci usled korone su najveći problem, ali to ne možemo da izbegnemo. Više bih voleo da su sada svi zaraženi i da potom budu na raspolaganju, ali je izvesno da će biti izostanaka. Poznato je da Čukarički živi od prodaje igrača i svesni smo da će neki od najtalentovanijih imati ponude i napustiti nas u određenom periodu, ali to je posao za direktore kluba – kazao je Ilić pri osvrtu na raspoložive snage.

Šef stručnog štaba superligaša sa Banovog brda je potom istakao značaj rada u Turskoj.

- Imaćemo šest provera koje ćemo iskoristiti da se spremimo za drugi deo sezone. Rivali u kontrolnim duelima će biti kvalitetni i cilj će nam biti da se što bolje pripremimo. Prevashodna želja mi je da izbegnemo povrede tokim pripremnog dela – kazao je Ilić.

Komentari (0)

Napiši Komentar