VESTI FK Čukarički

Dimitrije Kamenović: Čukarički ide na titulu!-DimitrijeKamenović-

Dimitrije Kamenović: Čukarički ide na titulu!

Dimitrije Kamenović: Čukarički ide na titulu!

Imao je Dimitrije Kamenović ponude gotovo svih beogradskih klubova, te još nekih drugih van prestonice, ali se 2015. godine odlučio, u dogovoru sa ocem Zoranom, za Čukarički. Prethodno su ga brojni fudbalski radnici “snimili” dok je igrao za jednu od mlađih reprezentativnih kategorija u Staroj Pazovi, tada kao član matičnog Radničkog iz Pirota.

- Posle te utakmice u Pazovi, imao sam dosta ponuda, između ostalog i od Čukaričkog. Zvao me je Zoran Popović, preporučio i bivši trener omladinaca Mihajlo Jurasović. Video sam da su ovde odlični uslovi za rad i napredak, a pre svega da je Čukarički pošten klub. Ovde na izbor i razvoj igrača ne utiču neke vanfudbalske stvari, nego samo ono što se pokaže na terenu. I pre svega sam zbog toga došao na Banovo brdo, u savetu sa ocem, koji mi je kazao da treba da idem stepenik po stepenik. Zvezda i Partizan jesu timovi sa većom tradicijom, bogatijom istorijom, ali je Čukarički stabilan klub, najbolji za razvoj mladih igrača – otkrio je Dimitrije Kamenović.

U Čukaričkom je Kamenović već tri godine, standardan je član prve postave omladinskog tima, dva puta je bio na pripremama i sa seniorskim sastavom...

- Izuzetno sam zadovoljan. Dugo smo sa šefom Kaplanovićem, skoro da smo svi na okupu već tri godine, to je naša najveća prednost. Znamo kome šta prija, kome ide lopta na terenu, ko kad preuzima odgovornost... Uz to treniramo dobro, naporno. Siguran sam da ćemo biti još bolji u nastavku prvenstva.

Dosadašnji učinak Čukaričkog je gotovo perfektan, u deset mečeva ostvareno je osam pobeda, uz dva nerešena ishoda. Šta je to što može bolje?

- Mislio sam na to da ne gubimo takozvane male utakmice, prosuli smo dva boda protiv Jedinstva na Ubu. Prvenstvo se osvaja upravo na tim utakmicama. Derbiji su samo dokaz kvaliteta.

Upravo su derbiji, posebno pobede Čukaričkog na strani protiv Partizana (7:2) i Crvene zvezde (3:2), vinuli omladince Čukaričkog na čelo tabele.

- Dosta smo jače ušli u meč od Partizana, dali golove na vreme... Protiv Zvezde je već bila drugačija utakmica, odlučio je naš karakter, imali smo veću želju. Bilo je i malo sreće u završnici, mogli smo da primimo treći gol, ali ponavljam, naš karakter je odlučio. Nismo uspeli da dobijemo i treći derbi na strani, protiv Brodarca, ostaje žal zbog gola primljenog u finišu. Lukić je postigao evrogol, iskreno zaslužio je domaćin taj bod. Bila je zaista dobra utakmica, mogli smo ranije da rešimo pitanje pobednika, mogli su i oni do pobede u poslednjim sekundama – iskren je bio Kamenović.

Čukarički je na vrhu tabele, sa dva boda više u odnosu na najbliže pratioce, Vojvodinu i Partizan.

- Naš cilj je da osvojimo Omladinsku ligu Srbije. Mislim da nam je Vojvodina najveći konkurent, sa njima igramo u poslednjem kolu prvog dela šampionata, ali o tome još niko ne razmišlja. Pre toga nas čeka još četiri zahtevne utakmice, prva protiv Voždovca, sada mislimo samo o tom susretu.

U Pirotu je Kamenović igrao na poziciji napadača, sada je levi bek ili levi štoper, po potrebi.

- Šef je u Čukaričkom prepoznao neke druge kvalitete, a meni odgovara da igram na tim pozicijama. Imam sreću da mi je trener Kaplanović, odlično sarađujemo, dugujem mu veliku zahvalnost za sve što sam do sada postigao.

Kamenović je dva puta bio na pripremama sa seniorskim timom, ali još uvek čeka šansu da debituje u zvaničnim mečevima za prvi tim Čukaričkog.

- Igrao sam u prijateljskim mečevima na pripremama. Nadam se da ću dobiti priliku da se oprobam u nekom meču i za seniorski tim uskoro, maker u Kup utakmici. U tom rangu je igra brža, jači je tempo, ali fudbal se igra i sa 18, 20 ili 25 godina – optimista je Kamenović.

Komentari (0)

Napiši Komentar