VESTI FK Čukarički

Kaplanović: Omladincima su vrata prvog tima otvorena, sve zavisi od njih--VeličkoKaplanović

Kaplanović: Omladincima su vrata prvog tima otvorena, sve zavisi od njih

Omladinci Čukaričkog počeli su pripreme za nastavak sezone, pod komandom trenerskog tandema Veličko Kaplanović – Vladimir Bulatović. Timu do 19 godina priključena su i četvorica kadeta, Ergelaš, Kožul, Drezgić i Đukić, koji će takođe putovati sa ekipom na pripreme na Kipru, gde će boraviti od 25. januara do 9. februara. Prvi deo sezone Brđani su završili na drugom mestu, sa istim brojem bodova kao lider Vojvodina.

- Treninzima smo priključili četvoricu kadeta, Ergelaša, Kožula, Dre-zgića i Đukića. Na Kipar vodimo 22 igrača, među njima i ovu četvorku. Uslovi u Limasolu su fantastični, sve je na odličnom nivou, pa nam predstoji samo da se dobro pripremimo – istakao je Veličko Kaplanović, trener Čukaričkog.

Da li će još neko pojačati omladinski tim?

- Zadržaćemo tim, a novina je da će Vidosavljević ostati u seniorskoj ekipi, za ostale ćemo da vidimo. Tu, pre svega, mislim na reprezentativce Kame-novića, Terzića, Fratrovića. Zavisi od potreba prvog tima. Klub insistira na stvaranju igrača, ali bitan je i rezultat? - Uspeli smo da afirmišemo igrače, pokazali su da u budućnosti mogu da budu nosioci igre prvog tima. To nam je prvenstveno bio cilj, ali svi moraju da znaju da im predstoji veliki rad. Dobra stvar je što naši omladinci vide da u prvom timu ima dosta igrača, koji su ponikli u školi Čukaričkog. To je lepo i za mene kao trenera. Svima su vrata prvog tima otvorena, a ko će proći kroz njih zavisi isključivo od te dece.

Velika bitka za prvo mesto vodiće se između Vojvodine, Zvezde i Čukaričkog?

- To je realno, ali ne bih isključio ni Partizan. Ako ekipa ima kvalitet onda će i biti u vrhu, a Čukarički to ima. Verujem u ovu decu, samo da budu zdra-vi i na okupu i uspešni rezultat neće izostati.

Kao i prošle godine, omladinci Čukaričkog pripremaće se na Kipru, sa prvim timom, od 25. januara do 9. februara.

- Dan pre polaska na Kipar odigraćemo utakmicu protiv prvog tima Radničkog (NB). U Limasolu nas očekuju još četiri provere, protiv B tima poljskog Gornjika, omladinskog sastava moskovskog Spartaka, pa tri dana mlade ekipe ki-parske Omonije. Poslednju utakmicu odigraćemo 8. februara sa drugim timom Suduve – rekao je Kaplanović.

Komentari (0)

Napiši Komentar