VESTI FK Čukarički

Nikola Petković iz Čukaričkog prešao u MLS ligaša Šarlot-NikolaPetković-

Nikola Petković iz Čukaričkog prešao u MLS ligaša Šarlot

Nikola Petković je novi član MLS ligaša Šarlota. Defanzivni vezista rođen 23. februara 2003. godine potpisao je ugovor sa ekipom iz američke savezne države severna Karolina.

- Želeo bih najpre da se zahvalim svima u Čukaričkom za prelepih pet i po godina provedenih na Banovom brdu. Prošao sam mlađe kategorije ovog kluba, u dogovoru sa čelnicima Čukaričkog bio prosleđen na pozajmicu u BASK, gde sam stekao dragoceno iskustvo. Potom sam dobio šansu u prvom timu, stigao i do reprezentacije Srbije, a sada i ostvario transfer u MLS ligu – kazao je Nikola Petković, defanzivni vezista, koji je bio član i mlađih reprezentativnih selekcija.

Petkovićev novi klub je član Istočne konferencije MLS lige, a prošlu sezonu završio je kao devetoplasirani.

- Pre mene u SAD su iz Čukaričkog otišli Luka Stojanović, koji je igrao za Čikago, kao i Đorđe Petrović, koji je član Nju Inglanda. Obojica imaju samo pozitivna iskustva u MLS ligi, igrali su odlično, brzo su se uklopili. Petrović je postao i najbolji golman prvenstva. Raduje me činjenica da je kvalitet ovog takmičenja sve bolji, da ima mnogo kvalitetenih stranaca, da je sve više igrača koji iz ove lige odlaze u renomirane evropske klubove. Na meni je da nastavim da se razvijam u pozitivnom smeru. Još jednom, želim sve najbolje mojim saigračima iz Čukaričkog, nadam se da ću ih gledati u grupnoj fazi nekog od evropskih takmičenja u narednoj sezoni. Siguran sam da imaju kvalitet za to, a klub zaslužuje da napravi još jedan iskorak – kazao je Petković, neposredno pred polazak za Sjedinjene Američke države.

Petković je treći igrač koji je direktno iz Čukaričkog otišao u MLS ligu. Prvi je to učinio Luka Stojanović, koji je 2021. potpisao za Čikago fajr, potom i Đorđe Petrović koji je prošle godine postao član Nju Inglanda. Još jedan nekadašnji član Čukaričkog, Predrag Preki Radosavljević, sa velikim uspehom je igrao u SAD u periodu od 1985. do 2005. godine, bio je član brojnih timova „preko Bare“, postao je i reprezentativac ove zemlje...

Komentari (0)

Napiši Komentar