VESTI FK Čukarički

Oliver Kovačević intervjuisao Branislava Đukića: Postao je „trener golmana - pripravnik“--OliverKovačević

Oliver Kovačević intervjuisao Branislava Đukića: Postao je „trener golmana - pripravnik“

Trener golmana Oliver Kovačević godinama unazad sjajno radi u Čukaričkom, a potvrda toga su i čuvari mreže koji su se afirmisali na Banovom brdu. Trenutno su u belo-crnom taboru najiskusniji Nemanja Belić, trenutno prvi čuvar mreže Đorđe Petrović i najmlađi, Novak Mićović, koji će uskoro na pozajmicu u IMT. Tokom rada sa golmanima, Kovačević ima i najodanijeg pomoćnika, Branislava Đukića, po vokaciji fizioterapeuta.

Kako je Kovačević naveo, Đukić već ima zavidan staž na mestu „pomoćnika trenera golmana“, a tokom prepodnevnog treninga sa čuvarima mreže, organizovao mu je i „polaganje za licencu“.

Ujedno, Oliver Kovaćević je uradio i zanimljiv intervju sa Branislavom Đukićem, koji je najviše govorio o svojoj novoj ulozi u timu. Evo nas na suncem okupanom Kipru, sa nama su Nemanja Belić, Đorđe Petrović, Novak Mićović i Branislav Đukić, koji je već godinu dana uključen u rad sa golmanima. Na početku, otkud ta ljubav prema radu sa golmanima, i uopšte druženju sa njima, upitao je Kovačević Đukića.

- Ljubav definitivno da, iz nekoliko razloga. Više volim da, s obzirom da svakodnevno prisustvujem treninzima Čukaričkog, uglavnom su oni podeljeni na golmanski deo i igrački. Nekako mi je da draže da prisustvujem treninzima gde su golmani, u isto vreme okružen sam zaista dragim ljudima, uključujući šefa Kovačevića i svu trojicu golmana. Prijatelji su mi, nevezano za fudbal, družimo se i ovako, srećan sam kad mogu na bilo način da pomognem da trening bude bar malo kvalitetniji.

Eto, danas ste posle godinu dana stažiranja polagali diplomski rad. Zanima me kako ste osmislili današnji trening, odnosno na kojim konceptima će se zasnivati vaš trening, bilo je sledeće Kovačevićevo pitanje.

- Najpre bih želeo da se zahvalim vama kao šefu što ste mi ovo dozvolili. Još na početku sam pitao da, ako ima prostora, da se uključim u rad. Sada smo u jeku priprema, prvenstvo se nastavlja za desetak dana, ne smemo ništa da rizikujemo. Zahtev je da trening bude srednjeg intenziteta. Prvi put sam ovo danas uradio, iskreno nisam ni znao šta to znači, pa sam dugo „lomio“ glavu. Želeo sam da napravim da bude šarenoliko, raznovrsno, a u isto vreme srednjeg intenziteta.

Golmani su vam od lopti napravili jedno srce, pa je red da čujemo i reč golmana, šta misle o radu Branislava Đukića. Da počnemo od Belića, najstarijeg među njima.

- Kao što ste rekli, Bane je već godinu dana uključen u rad sa nama, sećam se tog prvog treninga kad je dobio šansu da pomogne u radu sa golmanima, imao je tremu, bio sam čak i skeptik da li će nastaviti sa ovim. Ali, evo, posle godinu dana i treninga koji smo odradili, uklopio se u naš sistem. Za ovo vreme je napredovao i teoretski i praktično, što se tiče fudbalskih sposobnosti. Što se mene tiče, Bane je deo našeg tima – istakao je Belić.

Nadovezao se na Belićevu priču Đorđe Petrović:

- Bane je pre svega dobar dečko. Mnogo nam pomaže na treninzima, na Kipru i u Beogradu. Dosta je napredovao iz treninga u trening, dao nam je dosta korisnih saveta. I ovaj poslednji trening je pokazao da ima neko znanje, ali ima još mesta za napredak. Radi sa nama tek godinu dana, sve dolazi na svoje.

Najmlađi, Novak Mićović, bio je kratak:

- Nemam šta da dodam, moje kolege su sve rekle – kazao je Mićović, a potom su sva trojica golmana frenetičnim aplauzima pozdravile Đukića.

Na kraju, Oliver Kovačević je napomenuo da je trening posle kojeg je intervjuisao Đukića bio kruna njegovog rada, a da je u obzir uzet i minuli rad u prethodnih godinu dana, kao i zalaganje i trud.

- Na današnjem treningu ste pokazali da sa pravom zaslužujete da nastavite da se bavite ovim poslom. Želeo bih da vam čestitam i da vam saopštim da ste dobili titulu „trener golmana - pripravnik“ – kazao je Kovačević, a potom su usledile čestitke Branislavu Đukiću na novoj funkciji u timu.

Komentari (0)

Napiši Komentar