VESTI FK Čukarički

Badamosi: Dugo sam čekao, hvala svima u klubu, sad fokus na Partizan-MuhamedBadamosi-

Badamosi: Dugo sam čekao, hvala svima u klubu, sad fokus na Partizan

Čukarički je u drugom delu sezone ostvario sjajne rezultate, u deset mečeva Super lige zabeležio je osam pobeda i dva poraza, u međuvremenu plasirao se i u četvrtfinale Kupa Srbije, gde će Brđanima rival biti ekipa Radnika iz Surdulice. U tom nizu imala je ekipa Dušana Kerkeza i dva vezana gostovanja, sa kojih je donela šest bodova.

Posle važne pobede u Nišu protiv Radničkog (2:0), usledio je još jedan vrlo težak meč, daleko neizvesniji, u kojem su belo-crni osvojili još tri važna boda, protiv Javora u Ivanjici (2:1). Junak tog trijumfa bio je Muhamed Badamosi, strelac oba pogotka za beogradski tim.

- Znali smo šta nas čeka u Ivanjici i da će ta utakmica biti izuzetno zahtevna i teška. Na taj način smo se i pripremali, jasno nam je bilo da je za tri boda potreban maksimum protiv čvrste ekipe, koja posebno dobro igra na svom terenu. Na kraju, ostvarili smo vrlo, vrlo bitnu pobedu, koja nas je učvrstila pri vrhu tabele – kazao je Muhamed Badamosi, koji dugo pre meča u Ivanjici nije bio strelac:

- Dugo nisam postigao pogodak, iskreno nije mi uopšte bilo lako u prethodnom periodu. Ali, ovaj klub je kao porodica, imao sam podršku svih u klubu, uprave, stručnog štaba i saigrača. Bez njih ne bi bilo ni ovih golova u Ivanjici. Dešavalo se i da igram dobro, da imam učinak u utakmici, ali da ne postginem gol. Ipak, napadač sam i mnogo je lepše ovako. Opet, ponavljam, ovo je produkt dobre igre čitavog tima, uvek iskoči neko od pojedinaca. Tim je najbitniji.

Kolo pre početka plej-ofa Čukarički je na trećem mestu, sa istim brojem bodova kao i drugoplasirani TSC.

- Borićemo se do kraja, biće ovo duga i nezivesna trka, siguran sam do poslednjeg kola. Srpsko prvenstvo je ove sezone izuzetno zanimljivo, drago mi je što sam došao ovde, nisam pogrešio. Moj klub ima velike ambicije, želimo da se plasiramo u grupnu fazu nekog od evropskih takmičenja. Za sada igramo dosta dobro, ali iste ambicije imaju Partizan, TSC, Vojvodina i Novi Pazar. Biće vrlo zanimljivo, privilegija je igrati ovakve mečeve, kao što će na primer biti naredni protiv Partizana.

Derbi meč 30. kola Super lige Srbije, bez ikakve dileme, biće duel Čukaričkog i Partizana na stadionu na Banovom brdu (utorak, 18 časova).

- Svi mi znamo da Partizan ima izuzetno dobar tim. Čeka nas još jedna teška utakmica, a na nama je da na svom stadionu pokušamo da izborimo maksimum iz ovog duela. Ali, znamo protiv koga igramo, Partizan ima odlične domaće i sjajne strane igrače. Upoznat sam sa njihovim kvalitetima, uspešno su se borili i u Evropi, dogurali do nokaut faze Lige konferencije, što najbolje govori o njima. Igrali smo sa njima vrlo zanimljivu utakmicu u prvom delu sezone, kad nismo imali ni dovoljno sreće, zaslužili smo tada najmanje bod, možda i više. Igraćemo ponovo sa Partizanom u utorak, pa u kratkom vremenskom intervalu još jednom, biće zanimljivo – poručio je Badamosi.

Komentari (0)

Napiši Komentar