VESTI FK Čukarički

Čak 15 igrača mlađih od 21 godine igralo ove sezone za Čukarički--

Čak 15 igrača mlađih od 21 godine igralo ove sezone za Čukarički

Čukarički ima najmlađi tim u Super ligi Srbije i jedan od najmlađih u svim evropskim ligama. Potvrda toga je i činjenica da je čak 15 igrača mlađih od 21 godine (rođenih posle 1. januara 1999) igralo ove sezone za seniorski tim Brđana.

Najstandardniji bili su Stefan Kovač i Slobodan Tedić, sa 35, odnosno 34 odigrana meča. Tedić je i najbolji strelac tima, sa 15 postignuttih golova (osam u Super ligi, četiri u Kupu Srbije i tri u kvalifikacijama za Ligu Evrope).

Standardni u prvom timu bili su još trojica igrača, Milutin Vidosavljević sa 29 nastupa, Đorđe Petrović sa 25 i Dimitrije Kamenović sa 21. Dvocifren broj mečeva sakupili su još: Aleksandar Đorđević (18), Petar Mićin (14) i Stefan Veličković (11).

U drugom delu sezone Čukarički su pojačali Luka Zorić, Dilan Ortiz i Milan Savić, koji su takođe dobijali priliku. U finišu sezone, za prvi tim zaigrali su i još uvek omladinci, Jovan Lukić, Mitar Ergelaš, Uroš Drezgić i Stefan Radojičić. Većina ovih momaka činiće okosnicu tima sa Banovog brda naredne sezone.

Komentari (0)

Napiši Komentar