VESTI FK Čukarički

Čukarički poražen od Genka u Leskovcu--

Čukarički poražen od Genka u Leskovcu

Čukarički – Genk 0:2 (0:2)

Strelci: 0:1 – Hejnen u 8, 0:2 – Paintsil iz jedanaesterca u 20. minutu. Stadion: „Dubočica“ u Leskovcu. Gledalaca: 4.750. Sudija: Adam Ladebak. Pomoćnici: Mehmet Ćulum i Danijel Ing (svi iz Švedske). Žuti karton: Subotić (Čukarički).

ČUKARIČKI: Belić, Stevanović (od 56. Rogan), Vranješ, Subotić, Tošić, Sisoko (od 46. Miladinović), Docić, Stanković, Ivanović (od 46. Nikčević), Adžić (od 68. Sing), Adetunđi (od 46. Cvetković).

GENK: Van Krombruge, Munjoz, Kuesta, Mekenzi, Munjoz, Hejnen, Hrošovski, Bah (od 64. Ojen), El Kanus (od 77. Zećiri), Pentsil, Arokodare (od 77. Galarza).

Čukarički je poražen u meču drugog kola F grupe Lige konferencije od Genka u Leskovcu – 0:2. Na stadionu „Dubočica“ viđena su dva različita poluvremena, prvo u kojem su Belgijanci bili dominantni, postigli su i dva gola. Potom drugo, u kojem su domaći igrali daleko bolje, ali nisu imali sreće da postignu makar jedan gol.

Već u drugom minutu posle sjajne akcije Bah je šutirao ka golu Belića, sa 15 metara iskosa sa desne strane, ali je bio prilično neprecizan. Isti igrač je prošao i po levoj strani, izbacio je iz igre Sisoka i potom šutirao sa 14 metara, ali ovoga puta pored gola Čukaričkog. Vrlo brzo je kapitulirala odbrana Brđana, već u osmom minutu, kad je posle nekoliko razmenjenih pasova i asistencije Painstila loptu lako u Belićevu mrežu sa pet metara ubacio kapiten Hejnen – 0:1.

Posle duge VAR provere, koja je trajala nekoliko minuta, švedski arbitar Ladebak dosudio je jedanaesterac, posle kontakta Subotića i Hejnena. U 20. minutu siguran realizator najstrože kazne bio je Paintsil, koji je Belića poslao u jednu, a loptu u drugu stranu – 0:2. Prva prilika za Brđane tek u 23. minutu, posle odbitka vrlo dobro je šutirao sa 16 metara Stanković, golman Van Krombruge je odbranio, u nastavku akcije izblokiran je Vranješ.

Usledio je nešto mirniji deo igre, Belgijanci zadovoljni vođstvom nisu nigde žurili, ali su i prilikom takvog rezultata bili bolji rival, imali loptu u nogama i stvarali šanse, ali je rezultat ostao nepromenjen. Već na poluvremenu prilično nezadovljni šef struke belo-crnih Igor Matić izvršio je trostruku izmenu, na teren je poslao Miladinovića, Nikčevića i najmlađeg igrača čitave Lige konferencije Cvetkovića, u svlačionici su ostali Sisoko, Ivanović i Adetunđi.

I mnogo bolje je Čukarički delovao na startu drugog poluvremena, imao je i tri vrlo dobre prilike. Najpre je Adžić umakao odbrani rivala, ušao je u šesnaesterac iskosa sa leve strane i potom šutirao, ali je Van Krombruge uspeo da odbrani i izbije u korner. Posle ubacivanja iz ugla Docića probao je i Tošić, odbrana Genka je dobro reagovala, a minut kasnije iz vrlo dobre pozicije sa 15 metara slabo je šutirao Miladinović.

Vrlo dobra akcija Brđana i u 65. minutu, Cvetković je odvuko dvojicu igrača i potom dodao do Tošića, koji je šutirao sa 15 metara, ali neprecizno. Još bolje prilike imao je Čukarički u 72. minutu, posle centaršuta Nikčevića odlično je volej sa 15 metara zahvatio Cvetković, ali je Van Krombruge i to odbranio. Odmah potom imao je priliku i Sing, ali se još jednom provukla odbrana Genka.

Komentari (0)

Napiši Komentar