VESTI FK Čukarički

Čukarički stvarao šanse i promašivao, Mačva slavila pobedu--

Čukarički stvarao šanse i promašivao, Mačva slavila pobedu

Mačva - Čukarički 1:0 (1:0)

Strelac: 1:0 - Gavrić u 20. minutu.

Stadion: FK Mačva. Gledalaca: 700. Sudija: Bojan Nikolić. Pomoćnici: Nemanja Petrović i Srđan Minić. Žuti kartoni: Lazarević (Mačva), Zorić, Mudrinski, Ovusu, M. Stevanović, Kajević (Čukarički).

MAČVA: Puletić, Pejović, Ivić, Marić, Obrovac, Gavrić (od 91. Marković), Šušnjar (od 83. Tošić), Ristivojević, Adamović, Jeremić (od 66. Đoković), Lazarević.

ČUKARIČKI: N. Stevanović, M. Stevanović, Šapić, Puškarić, Zorić, Kiso, Đorđević (od 66. Vidosavljević), Ovusu (od 87. Aleksić), Kajević, Stojanović (od 78. Tedić), Mudrinski.

Tek što je počeo meč Čukarički je imao sjajnu priliku, Stojanović je maestralnim pasom izbacio Mudrinskog, a ovaj je sa 15 metara šutirao za malo pokraj gola Šapčana. Prvi pokušaj domaći su imali u osmom minutu, sa 17 metara šutirao je Obrovac, ali je to bilo preslabo za golmana Stevanovićevih kvaliteta. Ipak, Mačva je povela u 20. minutu, Gavrić je sjajno primio loptu na ivici šesnaesterca, okrenuo se i šutirao, lopta se od stative odbila u gol Čukaričkog - 1:0.

Preuzeo je potom inicijativu, ređale su se šanse pred golom Mačve. Najpre je u 23. minutu pokušao Đorđević, Puletić je sjajno odbranio i izbio loptu u korner. Pet minuta kasnije tri sjajne prilike za Brđane u jednom napadu, najpre je šut Ovusua sa 20 metara izblokiran, u nastavku akcije i šut Mudrinskog, na kraju se lopta odbila do Zorića, koji se sjajno izborio za poziciju, ali je sa 12 metara šutirao visoko preko gola Šapčana. 

30. minutu odlična solo akcija Mudrinskog, varkom tela se prelepo oslobodio dvojice čuvara, ali je završnica bila slabija, šutirao je sa 16 metara pored Puletićevog gola. Tek posle svih tih promašenih prilika Čukaričkog, Mačva je stvorila šansu, ali je Šapić u poslednjem momentu izblokirao Ivićev šut sa 15 metara. Čekalo se desetak minuta na novu šansu. A ona je bila kolosalna, u 41. minutu kombinovali su Ovusu i Mudrinski, na kraju je centarfor Čukaričkog šutirao sa šest metara, ali je golman Puletić maestralno intervenisao.

Na startu drugog poluvremena prvi su zapretili domaći, ali je Adamović glavom šutirao preko gola Čukaričkog. Odmah potom još nekoliko odlični prilika za Brđane. Prve dve posle kornera, koje je sjajno izvodio Stojanović. U 50. minutu najviši u skoku je bio Šapić, ali je loptu krajnjiim naporom sa gol-linije izbacio golman Puletić. Minut kasnije slična situacija, sada je jedan odbrambeni igrač Šapčana odlično intervenisao. U 53. minutu Stojanović je pokušao sa 25 metara, bio je za malo neprecizan.

Neverovatno je koliko su sreće imali domaći. To najbolje odslikava situacija u 74. minutu, kad je Mudrinski bio u šansi, odlično je utrčao na ubačenu loptu sa leve strane, ali je pogodio stativu. U finišu meča viđeno je malo onoga što karakteriše fudbalsku igru. Igrači Mačve su često prekidali igru, na sve moguće načine, uglavnom vršili opstrukciju igre, na kraju su uspeli da sačuvaju rezultat i ostvare vrednu pobedu.

Komentari (0)

Napiši Komentar