VESTI FK Čukarički

Dušan Kerkez: Dobra lekcija za sve nas, pre svega za mene--

Dušan Kerkez: Dobra lekcija za sve nas, pre svega za mene

Čukarički je poražen na otvaranju sezone na Banovom brdu od ekipe TSC-a u derbiju prvog kola Super lige Srbije – 4:1. Mnogo toga na debiju novog šefa struke Dušana Kerkeza nije funkcionisalo onako kako su to on i njegovi saradnici zamislili, a vrlo kvalitetna ekipa iz Bačke Topole je to znala surovo da kazni.

- Nismo očekivali poraz, iako smo znali smo da prva utakmica uvek donosi neizvesnost i da ekipe još uvek traže formu. Dobro smo delovali u prvom poluvremenu, međutim to nije važilo za prekide, primili smo na taj način prvi, a potom još dva gola u drugom poluvremenu. Odgovornost je moja, vrlo loše smo odradili taj deo posla. Sad moramo da podignemo glavu, jer sam siguran da poedujemo kvalitet. Mnoge stvari ćemo morati da popravimo i iz ovoga izađemo jači - istakao je Dušan Kerkez, šef struke Čukaričkog.

Iako su greške golmana uvek najočiglednije, Kerkez je jasno stavio do znanja da je meč izgubila čitava ekipa i da ne postoje pojedinačni krivci.

- Ne možemo da krivimo jednog igrača za poraz. Kad se pobeđuje svi smo zaslužni, kad se gubi isto je. Mićović je odličan golman, reprezentativac, veliki potencijal. Ne bi trebalo posle ove utakmice sve loše svali na mladog golmana. Prvi gol i nije njegov, već je jedan od iskusnijih u našem timu pogrešio, ispustio je svog igrača. Dešava se sve to na terenu. Opet, ponavljam, moja je odgovornost sastav tima, tako da bi samo mene trebalo kriviti za poraz.

Čukarički je u 53. minutu izjednačio na 1:1 prvencem Mihajla Spasojevića u seniorskoj konkurenciji, posle samo dva minuta ponovo je primio gol, a nije imao sreće kad je Endijaeu posle pregledanog VAR-a zbog ofsajda poništen pogodak koji je mogao da donese novo izjednačenje. Ostatak meča apsolutno je protekoa u znaku ekipe iz Bačke Topole.

- Igrali smo proitv jednog od konkurenata za plasman u Evropu. Moglo je da u nekom trenutku prevagne na našu stranu, ali nije, to je fudbal. Na kraju smo zasluženo izgubili, nema tu šta da se priča. Ovo treba da bude dobra lekcija za sve nas, pre svega za mene. Mnoge stvari ćemo morati da popravimo i da iz ovoga izađemo jači - zaključio je Kerkez.


Komentari (0)

Napiši Komentar