VESTI FK Čukarički

Dušan Kerkez: Znam gde sam došao, cilj je Evropa--

Dušan Kerkez: Znam gde sam došao, cilj je Evropa

Čukarički je počeo sa pripremama za novu sezonu, ujedno i promovisao novog šefa struke Dušana Kerkeza. Na izuzetno posećenoj konferenciji za medije održanoj u pres sali stadiona na Banovom brdu Kerkez se predstavio fudbalskoj javnosti.

- Imamo najveće ciljeve, ali treba biti realan. Naravno, ne bi trebalo ni odustajati lako, Evropa, kup to je cilj. Uvek je lepo završiti sezonu u vrhu, izlaskom na međunarodnu scenu. Da li ćemo biti bolji ili ne sledeće sezone, ne mogu da kažem, ali se nadam. Čukarički je završio na trećem mestu poslednje dve godine i to je uspeh, međutim u odnosu na drugoplasiranog imali smo veliki bodovni zaostatak. Uvek treba težiti ka boljem. Želim da se zahvalim Draganu Obradoviću, direktorima Matijaševiću i Grkiniću na poverenju i šansi da se vratim u svoj grad. Znam gde dolazim. Čukarički je u poslednjih deset godina izrastao u jedan od boljih klubova u Srbiji, ipak moramo da gledamo napred – kazao je Dušan Kerkez, novi šef struke Brđana.

Iako je rođeni Beograđanin, iako je prošao igrački gotovo sve rangove našeg fudbala, Kerkezu će ovo biti prvi posao u Srbiji na mestu šefa struke.

- Upoznat sam sa timom Čukaričkog, bio sam na poslednje četiri utakmice. Pratio sam našu ligu dok sam bio na Kipru, ali će mi biti potrebno vreme da se adaptiram. Slični smo po mentalitetu sa Kipranima, tako da neće biti problema.

U Čukarički su došli Đorđe Ivanović i Nikola Vujadinović. U narednim danima Brđani bi mogli da budu dodatno pojačani.

- Klub ima svoju filozofiju, tražili su igrače po tom profilu. Dogovaramo se oko pojačanja. Što se tiče igre, najlakše je reći napadački. Ipak, moderan fudbal zahteva i nešto drugo, a to je nekada i ići na rezultat. Naredna sezona biće istorijska za srpski fudbal.

Čak pet ekipa izboriće plasman u međunarodna takmičenja u sezoni 2023/24.

- Pet ekipa izlazi u Evropu, što je dobro. To nas tera da igramo dobro, ne plašimo se konkurencije i znamo šta hoćemo. Cilj je da dovedemo igrače koji će napraviti razliku i klub će uspeti u tome.

Kako sada stvari stoje, Čukarički će imati spoj mladosti i iskustva, iako je uvek akcenat na Banovom brdu bio na igračima iz sopstvene škole.

- Mladi igrači nisu samo tu jer su talentovani, već i jer imaju kvalitet. Najbolje je napraviti miks, ali sve zavisi to od priprema. Volim da dam šansu mladima, ali ne mogu nikoga da teram da radi, sve to zavisi od njih zavisi. Ako je igrač od 35 bolji, zašto ne bi igrao – objasnio je Kerkez.

Komentari (0)

Napiši Komentar