VESTI FK Čukarički

Kerkez: Sve se u fudbalu zaboravlja, mislimo samo o TSC-u--

Kerkez: Sve se u fudbalu zaboravlja, mislimo samo o TSC-u

Čukarički je slavio protiv Partizana na Banovom brdu u meču 30. kola Super lige Srbije, a to je ponovio i u prvom duelu plej-ofa protiv istog rivala na istom mestu. Ovoga puta presudio je gol Marka Docića iz 42. minuta, pa su se Brđani osamili na drugoj poziciji, pred novi derbi, ovoga puta u četvrtak u Bačkoj Topoli protiv TSC-a.

- Očekivali smo drugačiji i agresivniji Partizan, sa nešto izmenjenom startnom postavom u odnosu na prethodni meč i na taj način smo se pripremali. Ponoviću ono što sam govorio pred oba meča, Partizan je kvalitetna ekipa, sa pojedincima koji nisu zaboravili da igraju fudbal. I zaista je mnogo teško protiv njih – kazao je Kerkez, koji je potom nastavio:

- Smatram da smo bili prilično zreli. Znamo da oni igraju pod određenim pritiskom, mi opet imamo neku drugu vrstu pritiska. Psiha je ovoga puta, posle prve pobede u četvrtak, bila na našoj strani. U drugom meču je, iskreno, moglo da bude i drugačije, ali u ove dve utakmice pamtiće se rezultat. Bilo je momenata i kad nas je Partizan mučio, ali smo pre svega timski odigrali dobro i sprečili smo rivala da postigne pogodak – istakao je Kerkez.

Nije dozvolio šef struke Čukaričkog igračima da padnu u euforiju posle dve vezane pobede protiv Partizana, već je insistirao na pripremi za ono što sledi.

- Čestitam mojim momcima, ali u fudbal se sve brzo zaboravlja. U četvrtak nas očekuje vrlo važna utakmica, na gostovanju odličnom TSC-u u Bačkoj Topoli. Ukupno, imamo još šest utakmica u plej-ofu, plus takmičenje u Kupu Srbije, svaka je bitna u borbi da ispunimo naše ciljeve. Nema opuštanja. Znamo ko su nam konkurenti u toj borbi, tu su TSC, Partizan, Vojvodina... U ovom trenutku mi odlučujemo, ali moramo i u četvrtak protiv TSC-a, potom u nedelju protiv Crvene zvezde, pa i sve naredne utakmice na visokom nivou. Za ovo smo se spremali, iako smo od početka sezone imali dosta oscilacija. Sada smo se „namestili“, treba samo da nastavimo ovako – upozorio je Kerkez.

Još nešto je želeo da naglasi šef struke belo-crnih.

- Trenutno nam je najbitniji rezultat. Čukarički ima vrlo kvalitetne momke, ali na kraju je rezultat ono što nas interesuje u ovoj specifičnoj sezoni koja može mnogo da nam donese.

Brđane očekuje paklen raspored, u četvrtak (18,30 časova) će gostovati TSC-u, u nedelju (17 časova) u Bačkoj Topoli, već u sredu, 3. maja (16 časova) u okviru četvrtfinala Kupa Srbije Radniku u Surdulici. Nekoliko igrača je rovito, a Kerkez se nada da će se svi uskoro oporaviti.

- Stevanović će biti spreman sigurno za nedelju protiv Crvene zvezde, možda već i za četvrtak. Uskoro će nam se vratiti i golman Popović, koji je protiv Partizana branio povređen, bukvalno sa jednom nogom. Vratio se i Luka Stojanović posle povrede pre tri dana, ovoga puta je ostao na klupi, odlučili smo da ne rizikujemo – kazao je Kerkez.

Komentari (0)

Napiši Komentar