VESTI FK Čukarički

Matić: Drugo poluvreme model, ponosni smo na decu Čukaričkog--

Matić: Drugo poluvreme model, ponosni smo na decu Čukaričkog

Čukarički je doživeo poraz u drugom kolu F grupe Lige konferencije od Genka, vicešampiona Belgije – 0:2. U lepoj atmosferi stadiona “Dubočica” u Leskovcu gosti su opravdali ulogu favorita, ali imaju čime da se diče na Banovom brdu. Starteri na ovom duelu bili su mladi reprezentativci Srbije Nikola Stanković i Luka Subotić, od starta drugog poluvremena zaigrali su Mihajlo Cvetković, Igor Miladinović i Bojica Nikčević, u nastavku u igru je ušao i Bojica Nikčević. I upravo je ovo najveći dobitak Brđana u ovom susretu.

- Ponosni smo na činjenicu da smo meč završili sa šestoricom veoma mladih igrača, četvoricom koji su produkt naše Omladinske škole. To je put kojim Čukarički treba da ide i put kojeg ćemo se držati i u budućnosti. I upravo su svi oni u drugom poluvremenu odigrali fantastično, bili smo u tom periodu bolji rival od Genka, nismo imali ni sreće da neka od loptu završi u mreži rivala. Da je bilo tako, mogli smo da se nadamo i boljem rezultatu do kraja susreta – kazao je šef struke Igor Matić.

U čitavom prvom kolu Lige konferencije Mihajlo Cvetković je bio najmlađi pojedinac, računajući sve timove koji nastupaju u ovom takmičenju. Momak čiju karijeru porede sa onom Barseloninog mladog asa Lamine Jamala dobio je aplauze na otvorenoj sceni.

- Cvetković je biser naše Omladinske škole, biser Čukaričkog i uopšte srpskog fudbala. Nijednog trenutka ne smemo da zaboravimo da se radi o dečaku koji ima svega 16 godina. Nedavno je debitovao protiv Železničara u Pančevu, postigao je gol, igrao je već protiv Ferencvaroša i Genka. Dobijaće šansu i ubuduće, na njemu je samo da vredno trenira i da nastavi da se razvija u željenom smeru.

Svestan je Matić propusta koje je Čukarički načinio u duelu sa Genkom, ekipom čija je vrednost na renomiranom sajtu “Transfermarket” procenjena na 113 miliona evra.

- Odigrali smo dva različita poluvremena, u prvom smo bili energetski loši, Genk je lagano dolazio do našeg gola i zasluženo nas kaznio. Drugo poluvreme je bilo mnogo bolje, suštinski sam zadovoljan igrom u nastavku, to je Čukarički kakvom svi težimo. Ponavljam, uz veliki udeo u igri mladih igrača, posebno onih poniklih u našoj školi – rekao je Matić.

Trener Čukaričkog je naveo da zna da ekipa mora da bude još bolja u evropskim utakmicama.

- Svesni smo da se utakmica igra 90, a ne 45 minuta i moramo da budemo na visokom nivou svih 90 minuta ako želimo da osvojimo neki bod ili da pobedimo nekoga u grupi, a to nam je svima cilj. Analiziraćemo i prvo poluvreme, uz drugo koje je svakako bilo jedno od najboljih Čukaričkog – kazao je Matić.

Već u nedelju Čukarički će u okviru 11. kola Super lige Srbije u malom gradskom derbiju ugostiti ekipu Voždovca na Banovom brdu (nedelja, 17,30 časova).

Komentari (0)

Napiši Komentar