VESTI FK Čukarički

Nemanja Belić: Da ostavimo lep utisak u Firenci-NemanjaBelić-

Nemanja Belić: Da ostavimo lep utisak u Firenci

Sa domaćeg koloseka Čukarički će se ponovo prebaciti na evropski. Čitave prošle sezone Brđani su se borili za plasman u Evropu, ispostavilo se da je treće mesto u Super ligi Srbije bilo dovoljno za istorijski plasman u grupnu fazu Lige konferencije. Belo-crni su već odigrali dva meča u F grupi, poraženi su od Ferencvaroša u Budimpešti (1:3) i Genka u Leskovcu (0:2).

Naredni duel će takođe biti veliki izazov za Čukarički, koji će u četvrtak (21 čas) gostovati Fiorentini na stadionu „Artemio Franki“. Na Banovom brdu su već zaboravili prethodni duel i poraz u Novom Pazaru u Super ligi Srbije.

- Idemo dalje, ne osvrćemo se nazad. Znamo da jedan pozitivan ishod menja situaciju u našu korist. Vredno treniramo, imamo odličan skup kvalitetenih igrača, atmosfera u svlačionici je i dalje na vrhunskom nivou. Bilo bi dobro da nam se za sve promašaje vrati u Evropi – kazao je najiskusniji u timu Čukaričkog, golman Nemanja Belić, koji se još jednom osvrnuo na meč u Novom Pazaru:

- Igramo na dva fronta, uskoro ćemo startovati i u Kupu Srbije. Jesmo se nadali da ćemo imati više bodova u domaćem šampionatu, ali sada je situacija takva da svako svakog može da pobedi. Mišljenja sam da smo zaslužili bodove protiv Voždovca i Novog Pazara, bez želje da potcenim bilo kog rivala.

Jasno je da će Fiorentina biti veliki favorit protiv Čukaričkog, ali Brđani ne žele da se predaju.

- Lepo je igrati u Evropi, ovo su sad utakmice za uživanje. Neće biti treme, Fiorentina je kruna karijere za svakog od igrača. Teško da je neko osim Vranješa i Adžića igrao veće utakmice. Nema potrebe za strahom, imali smo ga protiv Genka i Olimpijakosa, tu školu smo naučili. Zbog prevelikog respekta prema rivalu olako smo primili dva gola, posle smo zaigrali bolje, ali nismo imali ni dovoljno sreće. Dešavaju se iznenađenja u evropskim mečevima, zašto Čukarički ne bi kreirao jedno u narednom periodu? – upitao se Belić.

U dresu Fiorentine jedan od najbitnijih igrača je Nikola Milenković, srpski reprezentativac, momak koji je u Firenci od 2017. godine.

- Milenković je odličan štoper, jedan od najboljih igrača Srpske reprezentacije. Analiziraćemo i njegovu igru, kao i svih pojedinaca, dobro ćemo se spremiti i nadam se ostaviti lep utisak u Firenci – zaključio je Belić.

Komentari (0)

Napiši Komentar