VESTI FK Čukarički

Nikola Ćirković: Voždovac sve bolji, ali idemo na pobedu-NikolaĆirković-

Nikola Ćirković: Voždovac sve bolji, ali idemo na pobedu

Posle reprezentativne pauze Čukarički će u okviru osmog kola gostovati Voždovcu (subota, 20 časova). Prošle sezone za ekipu iz Zaplanjske ulice Nikola Ćirković je odigrao 35 mečeva, propustio je samo dva. U međuvremenu, pojačao je Čukarički, a u prvih deset susreta u novoj sezoni, šest u Super ligi i četiri u kvalifikacijama za Ligu Evrope, nije propustio ni minut.

- Nije to za mene ništa novo, navikao sam u Voždovcu, a i ranije, da igram skoro svaki meč. Ove sezone sam odigrao svih 900 minuta, iskreno ne smeta mi – uz osmeh je rekao Ćirković.

U subotu će se desni bek rođen u Priboju vratiti na stadion na kojem je proveo četiri lepe godine. Ipak, ističe da se ekipa prilično promenila u odnosu na prethodnu sezonu, njegovu poslednju „na Krovu“.

- Voždovac je prilično promenio ekipu, u odnosu na prošlu sezonu otišlo je devet-deset standardnih prvotimaca. U subotu će protiv nas igrati možda jedan ili dvojica igrača iz prošle sezone. Malo su lošije ušli u sezonu, što je i logično usled tolikih promena, ali su potom uhvatili ritam, prilagodili se sistemu koji forsira novi trener i igraju mnogo bolje, došli su i dobri rezultati. Sigurno je i njima pauza prijala, pa očekujem dobar meč u malom gradskom derbiju – istakao je Ćirković.

Priznaje nekad rasni golgeter, u Metalcu je tresao protivničke mreže kao od šale, da je Čukarički Voždovcu bio neugodan rival.

- Neka tako ostane i sada, kad sam na Banovom brdu. Kad sam nosio dres Voždovca, baš nam Čukarički nije odgovarao kao rival, često je odnosio bodove, pa i prošle sezone kad je posle preokreta slavio „na Krovu“. Ponavljam, neka se ta tradicija nastavi.

Kao prednost Čukaričkog Ćirković vidi trenutnu formu, ali i kontinuitet koji klub sa Brda ima.

- Mnogo manje je Čukarički menjao u sastavu, okosnica tima je odavno formirana, dopunjena sa nekoliko novih igrača, među kojima sam i ja. Taj kontinuitet je i osnovni razlog što je Čukarički godinama unazad u vrhu srpskog fudbala.

Kad god se pominje gostovanje Voždovcu, neizbežna tema je i veštačka trava, velika je prednost tima koji čitave sezone trenira na takvoj podlozi.

- Dok sam bio tamo, podloga je bila lošija, sada je stavljena nova veštačka trava, lopta bolje ide, pa će biti vrlo dobri uslovi za igru. Jeste velika razlika u odnosu na prirodnu travu, znam kolika je to bila prednost dok sam igrao tamo i kako je nama bilo kad idemo u goste. Voždovac je ekipa koja kroz pas igru pokušava da „umrtvi“ protivnika, uz želju da pokušaju da iskoriste bilo kakvu protivničku nepažnju. Znamo šta nas čeka, ali i gde možemo da ih ugrozimo – poručio je Nikola Ćirković, desni bek Čukaričkog.

Komentari (0)

Napiši Komentar