VESTI FK Čukarički

Stevanović, Tošić i Belić produžili ugovore sa Čukaričkim-NemanjaBelić,NemanjaTošić,MiladinStevanović-

Stevanović, Tošić i Belić produžili ugovore sa Čukaričkim

Posle Luke Stojanovića još trojica prvotimaca Čukaričkog su produžila ugovore sa ekipom. Na vernost timu sa Banovog brda do 2025. godine obavezali su se bekovi Miladin Stevanović i Nemanja Tošić, dok je ugovor na još jednu sezonu produžio golman Nemanja Belić.

Iskusni čuvar mreže stigao je u Čukarički 2017. godine. Prošla sezona bila mu je jedna od najboljih na Banovom brdu, a rođeni Obrenovčanin istakao je zadovoljstvo zbog produžetka ugovora.

- Iskreno, niti sa jedne strane se moj ostanak u klubu nije dovodio u pitanje. Čekao se samo završetak sezone, a sve smo se potom dogovorili bukvalno za pet minuta. Sjajna godina je iza nas. Ranije sam u izjavama potencirao da mi je najveća želja da sa Čukaričkim igram evropsku jesen i da osvojim neki trofej. Prva želja će biti ispunjena naredne sezone, druga nadam se u godinama koje su pred nama. Imam nameru da se još dugo bavim ovim poslom – istakao je Nemanja Belić, koji je potom dodao:

- U prethodnim klubovima uglavnom sam se borio za opstanak ili sredinu tabele. U Čukaričkom sam na mnogo višem nivou, a prethodna sezona bila je i na individualnom i na klupskom planu na najbolja u karijeri. Bićemo skromni u očekivanjima, idemo ponovo od utakmice do utakmice. Svakako želimo da se zadržimo u vrhu srpskog fudbala i da se predstavimo u lepom svetlu u Evropi.

Miladin Stevanović je na Banovom brdu takođe od sezone 2017/18. Za Čukarički je odigrao 143 utakmice, dao je veliki doprinos uspesima kluba u prethodnom periodu.

- Produžetak ugovora bio je logičan sled okolnosti, siguran sam na obostrano zadovoljstvo. Drago mi je da klub čuva okosnicu ekipe, to je jedan od preduslova za uspeh. Mi stariji ćemo se truditi da svojim primerom poguramo ekipu napred, da budemo uvek uz mlade i talentovane igrače, kojih na Banovom brdu uvek ima u velikom broju. Što se tiče ambicija, želimo da ponovimo rezultate od sezone iza nas, ako je moguće da budemo i bolji od toga. I naravno da što bolje predstavljamo klub i srpski fudbal u Evropi – kazao je Stevanović.

Levi bek Nemanja Tošić imao je nešto drugačiji put od Belića i Stevanovića, on je na Banovo brdo stigao iz Mačve na leto 2020. godine.

- Kad sam došao u Čukarički nisam bio prva opcija na levom beku, u međuvremenu sam se izborio za svoje mesto. Stigao sam da odigram i najbolju sezonu u karijeri, klub mi je ponudio da produžimo ugovor na još godinu dana i to sam oberučke prihvatio. Zahvalan sam čelnim ljudima kluba na poverenju. Imamo sada svi motiv više u novom takmičenju, nadamo se da ćemo biti još uspešniji u narednom periodu. Najbitnije je da budemo zdravi i da se odlično pripremimo. I mi stariji igrači znamo da nema protekcije, da nas čeka borba i ponovno dokazivanje. Cilj je da se ponovo izborimo za Evropu i da na međunadornoj sceni osvojimo što više bodova – kazao je Tošić, koji je za Čukarički odigrao 73 utakmice.

Komentari (0)

Napiši Komentar