VESTI FK Čukarički

Tedić: Hvala svima na podršci, sada je sve mnogo bolje-SlobodanTedić-

Tedić: Hvala svima na podršci, sada je sve mnogo bolje

Nekadašnji fudbaler Čukaričkog Slobodan Tedić baš nema sreće ove sezone. Tek što se, po drugi put, oporavio od povrede zgloba, zadesio ga je veliki maler, tokom meča u gostima protiv Emena prethodnog petka već u 16. minutu morao je van terena.

U prvi mah izgledalo je da je mladi reprezentativac Srbije dobio udarac i da se radi o povredi rebara. Tek posle snimanja i pregleda u bolnici, ispostavilo se da visoki napadač ima problema sa plućima, i da je situacija izuzetno ozbiljna. Toliko ozbiljna, da je momentalno zadržan u bolnici.

- Otišao sam samo na snimanje, a morali su da me zadrže u bolnici. Imao sam cev u plućima, koje su mi punili kiseonikom, da bih mogao lakše da dišem. U četvrtak popodne sam već disao bez te cevi, a evo pre sat vremena su me pustili na kućno lečenje – pričao nam je Tedić u petak, nešto posle podneva.

Isprva se mislilo da je Tedić zadobio povredu zbog nekog udarca i da su oštećena rebra. Ipak, u bolnici su mu kazali nešto sasvim drugačije.

- Kazali su mi da korona nije dobro zalečena, a tada sam imao upalu pluća. Očigledno je da sam vukao sve to nekolio meseci, gubio sam kiseonik, dok me nije preseklo na utakmici. Bukvalno sam samo pao. Probao sam i da nastavim da igram, ali zaista nisam bio u stanju. Sada je sve dobro, možda je i najbolje ispalo baš ovako, sada znam o čemu se radi. Mislili su svi prvo da je rebro stradalo, ali sam sve vreme teže disao, stvarno me je bolelo. Prvobitna je procena da me očekuje pauza između četiri i šest nedelja.

Tedić je trebalo tokom pauze za božićne i novogodišnje praznike da dođe u Srbiju, ali je trenutna situacija sve promenila.

- Sve ovo je bila jedna velika sreća u nerseći. Ponavljam, sve je dobro ispalo, kako je moglo da bude. Čak su mi lekari kazali da bi bilo izuzetno opasno da sam u ovakvom stanju ušao u avion, da bi moglo vrlo loše po mene da se završi. Dobio sam ujedno i zabranu letenja u trajanju od tri meseca.

Tedić baš nema sreće od dolaska u Cvole. Podsetimo, u Holandiju je mladi reprezentativac Srbije otišao kao pozajmljeni igrač Mančester sitija.

- Imao sam nekoliko pehova, dva puta sam povredio zglob, oporavljao se, zaigrao, i opet neki maler. Na kraju, ova situacija sa plućima... Krivo mi je, holandska liga je zaista dobra, kao što su svi i pričali odlična za razvoj mladih igrača. Dobro, život u Holandiji je sasvim drugačiji nego u Srbiji, malo je teže navići se na to, nigde nije kao kod nas – osmehnuo se Tedić.

Visoki napadač istakao je da prati svoj nekadašnji klub i da je veliki navijač Čukaričkog.

- Pratim Čuku, gledam utakmice kad god mi to vreme dozvoljava. Pred svaki karantin sam u kontaktu sa bivšim saigračima. I oni su me svi zvali, svi su mi iz kluba pružili podršku, zahvalan sam im na tome. Odlično igraju ove sezone, na poziciji su koja verovatno vodi u Eropu, nadam se da će na kraju uspeti da se izbore za to. Krivo mi je što su ispali iz Kupa Srbije, ali sada im ostaje da se koncentrišu na prvenstvo i da ostvare cilj, jer klub kao Čukarički zaslužuje da se svake godine takmiči u Evropi – poručio je Slobodan Tedić.

Komentari (0)

Napiši Komentar